Manifest Ægte Demokrati Nu! (Danes join us)

Vi er almindelige mennesker. Vi er ligesom dig, vi står op hver morgen studerer, arbejder, eller leder efter arbejde. Vi har familie og venner. Vi er mennesker der arbejder hårdt hver eneste dag, for at tilvejebringe en bedre fremtid for vores medmennesker.

Nogle af os, ser sig selv som progressive, andre som konservative. Nogle af os er troende, andre ikke. Nogle af os har en stærk ideologisk overbevisning, mens andre ikke er politiske. Men vi er alle bekymrede og vrede over de politiske, økonomiske og sociale udsigter. Vi ser korruption blandt politikere, forretningsmænd og bankmænd, der alle lader os hjælpeløse og stemmeløse.

Denne situation er blevet normal, en daglig lidelse, uden håb. Men hvis vi tager hinanden i hænderne, kan vi ændre det. Det er på tide at vi ændrer tingene, tid til at bygge et bedre samfund.

Derfor argumenterer vi stærkt for at:

  • Prioriteringen for ethvert højere samfund må være, lighed, progression, solidaritet, kulturel frihed, bæredygtighed, udvikling, velfærd og en lykkelig befolkning.
  • Retten til; bolig, arbejde, kultur, et godt helbred, uddannelse, politisk engagement, fri personlig udvikling og forbrugerrettigheder, er en eviggyldig sandhed som vi i vores samfund skal rette os efter, så vi kan have et sundt og lykkeligt liv.
  •  Regeringen og det økonomiske system tager i den nuværende situation ikke hensyn til disse rettigheder, og er i stedet på mange områder, en hindring for den menneskelige udvikling.
  • Demokratiet tilhører folket. (demos = folk, kratos = styre), hvilket betyder at hver og en af os udgør regeringen. På trods af det lytter størstedelen af politikerne ikke engang til os. Politikerne burde viderebringe vores stemmer til institutionerne og fremskynde borgernes politiske deltagelse, så vi med største udbytte kan få et bedre samfund, i stedet for at blive rige på vores bekostning. Det eneste de har øje for, er de enorme økonomiske kræfter som får mere og mere indflydelse gennem den bipartialistiske ledelse, som føres med de urørlige PP & PSOE i front.
  • Magtbegærlighed skaber; ulighed og spændinger, som leder til vold. Den forældede og unaturlige økonomiske model får det sociale maskineri til at køre i ring og beriger kun nogle få, mens mange ender i fattigdom.
  • Det nuværende system handler kun om akkumulering af penge ikke om effektivitet og velfærd. Resurser bliver spildt og verden lider under det, mens det skaber arbejdsløshed og utilfredse forbrugere.
  • Borgerne er gearene i en maskine, som er designet til at berige en minoritet, der ikke tager sig af vores behov. Vi er anonyme, men uden os vil intet af dette eksistere.
  •  Hvis vi som samfund lærer ikke at stole på en abstrakt økonomi, som næsten aldrig giver overskud, kan vi eliminere det misbrug som vi alle lider under.
  • Vi har brug for en etisk revolution. I stedet for at vægte penge frem for mennesker, vil vi have vores service tilbage igen. Vi er mennesker ikke produkter. Jeg er ikke et produkt af hvad jeg køber, eller hvem jeg køber fra.

Jeg er chokeret over tilstanden.

Jeg tror at jeg kan ændre noget.

Jeg tror jeg kan hjælpe.

Jeg ved at vi hånd i hånd kan. Jeg tror jeg kan.

Jeg ved at vi kan gøre en forskel sammen.

Acerca de democraciarealyacopenhague

Los españoles en Dinamarca queremos expresar desde aquí nuestro apoyo a todos aquellos que están saliendo a la calle en apoyo de una democracia real. A través de este blog trataremos de ir contando lo que se va sucediendo por aquí.
Esta entrada fue publicada en Uncategorized y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario